Google afișează rezultate căutărilor și după performanțele siteurilor

Site performance tool - google webmastersPrin noiembrie 2009 s-a auzit prin Zvonlandia niște murmure conform cărora Google ar intenționa să ia în calcul și viteza de încărcare a unui site în ordinea afișării siteurilor care conțin cuvintele căutate. Cu alte cuvinte, dacă siteul tău conține aceleași cuvinte cheie ca și altul care îți este concurent, dar al tău obține timpi de încărcare mai scurți, acesta ar putea fi afișat mai sus în lista siteurilor arătate de Google.

Într-un articol publicat pe blogul oficial Google Webmasters, gigantul din Mountain View a confirmat adăugarea vitezei siteului pe lista criteriilor (despre care se zvonește că ar conține peste 200 de elemente) care îți pot afecta poziția în clasamentul intern Google.

Acesta este un alt pas întreprins de Google pe lungul și anevoiosul drum către țelul suprem de atingere a vitezei și eficienței maxim posibile. Compania a lansat și o unealtă online de evaluare a performanței siteurilor ca parte din suita Webmasters Tools cu scopul de a ajuta administratorii acestora în eforturile de optimizare. Același articol din blogul amintit în paragraful anterior recomandă și alte scule online de evaluare a vitezei siteurilor, cum ar fi Firefox Add-on Page Speed, YSlow pus la dispoziție de către Yahoo și WebPagetest.

Acest nou criteriu al vitezei de încărcare a siteului nu are o pondere chiar atât de mare ca și relevanța paginii sau page rankul, Google afirmând că, în forma curentă de implementare, mai puțin de 1% dintre căutările efectuate sunt afectate de performanța siteurilor.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Google afișează rezultate căutărilor și după performanțele siteurilor @ http://ur.ly/9hUb [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.