Twitter are noutăți

Cunoscutul serviciu de microblogging Twitter a cumpărat zilele trecute compania Atebits, producătoarea aplicației Tweetie (client Twitter pentru iPhone care tocmai a primit denumirea Twitter for iPhone și nu va mai costa 2.99$ ci va fi distribuită gratuit). Twitter are în planuri să lanseze și Twitter pentru iPad. Nu s-a menționat însă nimic despre varianta desktop a aplicației Tweetie, disponibilă exclusiv pentru Mac. N-ar trebui să ne surprindă dacă respectiva aplicație va primi numele Twitter for Mac.

Până acum compania și-a păstrat siteul într-o formă destul de aerisită, neîncărcându-l cu facilități și preferând în schimb să încurajeze terții să includă facilități suplimentare în clienții Twitter dezvoltați de aceștia. Se pare că situația este pe cale de a se schimba, Twitter începe să controleze tot mai mult ecosistemul de aplicații care gravitează în jurul rețelei sale sociale.

Twitter a mai lansat și o aplicație oficială pentru BlackBerry și ne putem aștepta ca trendul să continue.

De asemenea, Twitter lucrează și la o reproiectare majoră a interfeței sale web. Doug Bowman, șeful diviziei de proiectare de la Twitter, a postat un screenshot demonstrativ al noii interfețe. Foarte multe nu se pot vedea în poza respectivă însă se observă faptul că profilele sunt refăcute, la fel și statisticile afișate. Se observă faptul că în noua versiune vor fi afișate informații ca numărul de zile petrecute pe Twitter, numărul mediu de ciripeli (tweets) trimise pe zi și procentajul de @răspunsuri înregistrate recent. Nu este cine știe ce, însă există indicii că vor veni curând schimbări importante.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Twitter are noutăți @ http://ur.ly/9pbh [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.