Phenom II X6 de la AMD are overclocking automat (Turbo Core)

Intel oferă deja de o vreme la unele din procesoarele sale realizate pe arhitecturile Nehalem și Westmere facilitatea numită Turbo Boost care permite, la cererea sistemului de operare, overclockingul temporar al nucleelor utilizate la momentul respectiv, cantitatea cu care poate crește frecvența tactului fiind direct proporțională cu numărul nucleelor rămase inactive.

A venit vremea ca AMD să îl ajungă din urmă pe Intel la acest capitol, printr-o facilitate similară numită Turbo Core. Nefiind la fel de sofisticată ca și Turbo Boost-ul lui Intel, noua facilitate a procesoarelor AMD permite ca trei din cele șase nuclee să fie decelerate pentru a oferi celorlalte trei nuclee o creștere în viteză. Este de menționat faptul că atât funcționarea în modul Turbo Core cât și cea în modul implicit (cu Turbo Core dezactivat) nu consumă mai multă putere decât actualele procesoare Phenom II X4. De asemenea, noile procesoare vor fi compatibile cu socketurile AM3 și AM2+.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Phenom II X6 de la AMD are overclocking automat (Turbo Core) @ http://ur.ly/9h7i [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.