Google cumpără compania Episodic

Google a efectuat recent cea de-a cincea achiziție de anul ăsta, după Aardvark (motor de căutare socială), reMail (e-mail mobil), Picnik (editare imagini) și DocVerse (accesare colaborativă documente online). Este vorba de o companie de servicii video numită Episodic, preluată, după toate probabilitățile, pentru a contribui la dezvoltarea serviciului video Youtube deținut de Google. Anul trecut se zvonea că Google vrea să cumpere principalul concurent al lui Episodic, adică Brightcove, numai că zvonul nu s-a materializat.

Episodic, companie localizată în San Francisco și fondată de Noam Lovinsky și Matias Cudich, are o experiență solidă în transmisiuni video live și la cerere, accesibile din browsere sau de pe alte dispozitive cu acces la web, acoperind toate aspectele transmisiilor video: upload, găzduire, monetizare și analiză.

Episodic oferă utilizatorilor posibilitatea de a avea propriile canale video care pot fi monetizate prin inserarea online a unor materiale publicitare sau chiar prin perceperea unor taxe prin card de credit în schimbul dreptului de vizualizare, atât pentru materiale live cât și pentru cele transmise la cerere. Deținătorii de astfel de canale au acces inclusiv la o aplicație de analiză care le oferă informații în timp real legate de experiențele utilizatorilor care le vizualizează materialele.

Vizualizarea materialelor video oferite prin intermediul companiei Episodic este optimizată și pentru afișarea pe terminale mobile ca iPhone, suportul pentru Android, Blackberry și Symbian fiind și el “pe vine”.

Momentan crearea noilor conturi a fost suspendată însă cei interesați pot menționa că doresc să fie contactați după clarificarea situației legate de preluarea companiei, când noile conturi vor putea fi create.

Serviciile oferite de noua achiziție a Google vor fi, deci, înglobate în Youtube iar cei de la Episodic își vor continua munca sub umbrela marelui “G”, purtând șepci inscripționate “Youtube”.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Google cumpără compania Episodic @ http://ur.ly/9Hli [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.