Noutăți pe scurt: 31.03.2010

Twitter are un nou homepage – pe care utilizatorii neautentificați îl văd atunci când vizitează http://twitter.com. Pe noua pagină se pot vedea secțiuni cu subiecte fierbinți (Trending Topics), “top tweets” respectiv celebrități prezente pe Twitter.

Așa arată pagina nouă:

spre deosebire de cea veche:

Noua interfață Youtube trâmbițată deja de două luni iese în sfârșit la lumină – ea poate fi ușor recunoscută după faptul că e mai aerisită – Google a eliminat din ea elementele care nu erau dorite sau folosite. Sistemul de evaluare cu 5 stele a fost înlocuit cu evaluare pe bază de thumbs up / thumbs down (îmi place / nu-mi place), pe considerentul că prea puțină lume se obosea să evalueze cât de mult îi place un film pe o scară de la 1 la 5 – omul de rând are un singur feeling când vede un filmuleț: îi place sau nu. Cât de mult îi place deja e un detaliu subiectiv și greu de cuantificat. Butonul Subscribe a devenit mai vizibil (în susul paginii) iar descrierea a fost mutată din dreapta dedesubt. Interfața e gândită în ideea de a ține utilizatorul cât mai mult pe site, secțiunea cu filmele pe teme similare fiind mai vizibilă și mai accesibilă. Motivația lui Google pentru a face asta? Banii, evident.

Un fenomen ciudat a blocat aproape toate căutările Google provenite din China – și anume de către Marele Zid (de foc = Firewall) Chinezesc. Inițial Google a raportat că problema nu ar fi din vina Chinei ci mai degrabă una de ordin tehnic intervenită la nivelul motorului de căutare însă la o privire mai atentă băieții de la Google s-au lămurit că de fapt era vorba totuși despre o făcătură la nivelul marelui firewall al omuleților celor mulți, galbeni și cu ochii oblici care pare să fi cauzat obstrucționarea acceselor la google.com.hk. Partea interesantă este că situația s-a restabilit, acum căutările fiind din nou posibile. Un singur lucru este sigur: apele în care se scaldă relația Google – Marele Firewall Chinezesc sunt extrem de tulburi.

Noi valuri în lumea procesoarelor pentru segmentul server - AMD lansează procesorul Opteron cu 12 nuclee, Intel contraatacă prin noul Xeon 7500 cu 8 nuclee. V-ați bucurat de recenta apariție a primului procesor cu 6 nuclee pentru segmentul desktop? Iată că pe segmentul server lucrurile iau amploare. Primele procesoare Opteron 6000 cu 8 și cu 12 nuclee de la AMD au văzut acum oficial lumina zilei, destinate serverelor cu două și cu patru procesoare despre care AMD susține că întrec recent lansatele procesoare cu 6 nuclee de la Intel, atât prin performanța superioară cât și prin costul mai redus. Intel nu se lasă mai prejos și dă replica prin seria Xeon 7500 cu 8 nuclee. Prețul en-gros per bucată pentru loturi de 1000 bucăți la Opteronul cu 12 nuclee bate la 1200$ în timp ce la Xeonul cel mai ieftin este de 2461$.

Noul Zune HD de 64GB se lansează pe 12 aprilie – la prețul de 350$. Microsoft a mai anunțat o reducere de preț cu 20$ pentru versiunile deja existente de 16GB și 32GB, noile prețuri fiind de 200$ respectiv 270$. Ca o adevărată sculă pentru media, va fi disponibilă în mai multe culori (cloarea platinei, negru, albastru, roșu, verde, violet, magenta).

Un bug în Facebook face accesibile adresele de mail ale utilizatorilor marcate ca ascunse – boacăna a fost comisă cu ocazia unui update în codul siteului și adresele au fost accesibile pentru circa 30 minute și a fost recunoscută oficial de Facebook în forma următoare: Azi noapte [n.n. noaptea dinspre marți spre miercuri] în timpul operației uzuale de actualizare a codului Facebook, un bug a făcut ca adresele de mail ascunse să devină temporar vizibile. Bugul a fost detectat după câteva minute și a fost corectat. Urât din partea Facebook că au făcut-o de oaie, frumos că măcar au recunoscut și au reparat-o relativ repede.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Noutăți pe scurt: 31.03.2010 @ http://ur.ly/9HzM [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.