Google Chrome și ChromeOS vor avea Flash integrat

Adobe și Google au anunțat ieri un parteneriat care integrează suportul pentru Adobe Flash (Flash Player) în următoarele versiuni ale browserului Google Chrome, utilizatorii având acces la ultima versiune de Flash Player folosind mecanismul de auto-actualizare integrat în Google Chrome. Astfel se reduce foarte mult potențiala gaură de securitate rezultată din utilizarea unei versiuni de Flash Player vulnerabile, în urma faptului că actualizarea manuală la modul sistematic a versiunii de Flash Player este neglijată de peste 99% din utilizatori.

Mișcarea făcută de Google este un vot de încredere acordat tehnologiei Flash în vremuri când Apple-ul lui Steve Jobs se încăpățânează să mențină declarația de război adresată Flash-ului și când se aud voci tot mai puternice din partea fanaticilor HTML5 care prevăd moartea Flash-ului ca urmare a acaparării pieței de către HTML5. Anunțul făcut pe blogul proiectului Chromium poate fi văzut aici.

Un purtător de cuvânt Google a mai comunicat faptul că suportul integrat de Flash va veni nu doar pentru versiunile de Windows, Mac OS și Linux ale browserului Chrome ci și pentru sistemul de operare Chrome OS. Ceea ce înseamnă că netbookurile sau tablet-urile cu Chrome OS care vor apărea în acest an nu vor concura numai netbookurile cu Windows ci și cu iPad-ul lui Apple, care va avea clar de suferit ca urmare a voinței firmei mamă, Apple, de a lăsa suportul de Flash pe dinafară. Maniacii Facebook dependenți de Farmville, de exemplu, vor întoarce spatele iPad-ului din prima secundă, mai ales că vreun netbook/tablet cu Chrome OS și flash integrat sigur le va face cu ochiul, iar declarația lui Steve Jobs de la lansarea iPad, potrivit căreia netbookurile nu surclasează iPad din niciun punct de vedere, va părea cu atât mai amuzantă.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. iuan spune:

    cum pot instala adobe pe un htc p3300?multumesc


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Google Chrome și ChromeOS vor avea Flash integrat @ http://ur.ly/9hQ2 [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.