Shaoxing – China este capitala malwareului, România ia argintul

Shaoxing - China capitala malwareului

Deși este un titlu de care orașul Shaoxing s-ar lipsi bucuros, având mai degrabă conotații negative, se pare că această dubioasă onoare de a fi capitala mondială a malwareului a rezultat dintr-un raport întocmit de către Symantec (compania care produce soluții de securitate în domeniul informatic, cel mai cunoscut fiind Norton Antivirus). Analiza Symantec relevă faptul că aproape 30% din totalul atacurilor „malware” provind din China (din care 21,3% sunt inițiate din Shaoxing, 16,5 din Taipei și 14,8% din Londra – Marea Briganie). Locul 2 în acest top este ocupat de către dulcea și iubita noastra țară, respectiv România cu 21,1%, deși majoritatea acestora sunt tentative de fraudă comercială, adică „țepe”, iar medalia de bronz revine SUA cu 13,8 procente.

Acestea sunt doar câteva cifre din raportul întocmit de către Symantec MessageLabs în care sunt detaliate foarte multe aspecte ale atacurilor cibernetice din ultima perioadă, începând cu cele mai răspândite tipuri de atașamente email („.XLS” și „.DOC” sunt la aproape la egalitate pe prima poziție) și până la procentul de emailuri care conțin un virus sau o tentativă de phishing (unul din 358,3 emailuri, respectiv unul din 513,7).

Iată și raportul Symantec cu pricina amintit în acest articol:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Shaoxing – China este capitala malwareului, România ia argintul @ http://ur.ly/9uQb [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.