Synaptics Fuse – interfața smartphone a viitorului?

synaptics fuse concept interface

Credit:Slashgear

Recunosc din capul locului că mă interesează foarte mult tot ceea se întâmplă pe frontul dezvoltării și perfecționării unor noi moduri de interacțiune cu calculatoarele și în general tot ce are un ecran și niște butoane. Dacă în privința calculatoarelor personale mi-am mai spus părerile și exprimat speranțele în articolele publicate aici și aici, concluzia fiind că este loc berechet de evoluție, (sincer, îmi doresc să nu fiu prea bătrân pentru vremurile când lumea ca să vadă cum arată o tastatură sau un mouse va trebui să viziteze un muzeu), în privința telefoanelor mobile inteligente și a gadgeturilor în general lucrurile stau chiar mai rău. Tastaturi fizice cu taste minuscule care pot fi folosite decent doar de către liliputani, mini touchpaduri/scrolballuri/D-Paduri ridicol de imprecise ori  ecrane tactile care te obligă să citești textul sau să vezi un videoclip printre urmele de grăsime lăsate de propriile tale degete sunt niște lucruri care țipă de la o poștă după perfecționare.

Exact asta încearcă să realizeze cei de la Synaptics prin conceptul Fuse în care au plecat de la un smartphone echipat cu ecran tactil multitouch și au adăugat următoarele:

  • un accelerometru gravitațional 3D (majoritatea imensă a smartphoneurilor actuale sunt echipate cu accelerometre 2D);
  • senzori de proximitate;
  • senzori care detectează și măsoară forța cu care este ținut sau strâns în mână;
  • senzori de aderență plus feedback haptic»
  • un panel D-Pad generos montat pe partea posterioară a aparatului;
  • grafică 3D.

Explicarea în cuvinte a noile paradigme de interacțiune cu acest concept ar fi destul de anevoioasă, plus că rezultatul ar fi nepermis de lung, obositor de parcurs și nu foarte ușor de imaginat. De aceea sunt de acord cu adagiul conform căruia o poză face cât o mie de cuvinte și vă invit să vizionați clipul de prezentare a lui Synaptics Fuse:

Fuse este rezultatul unei colaborări între Synaptics, TI, Immersion, TheAlloy și The Astonishign Tribe, fiind bazat pe un procesor TI OMAP 3630 și un ecran WVGA AMOLED de 3,7 inchi. Compania afirmă că nu intenționează să producă acest smartphone la scară largă ci speră să dezvolte tehnologia până la un nivel de perfecțiune încât să devină suficient de atrăgătoare pentru marii jucători de pe această piață a telefoanelor mai deștepte decât standardele normale.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

tehnologie care permite transmiterea de feedback dinspre gadget către utilizator prin intermediul simțului atingerii aplicând forțe, vibrații și/sau mișcări către acesta; cea mai uzuală aplicabilitatea este cea a tastaturilor software care fac ca smartphoneul să vibreze sau să se miște ușor în momentul apăsării unei taste virtualePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Synaptics Fuse – interfața smartphone a viitorului? @ http://ur.ly/9sKF [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.