Care este cel mai precis ecran tactil?

Băieții de la de la MOTO Development Group și-au propus să afle răspunsul la întrebare.

La început ei au folosit o aplicație simplă pentru desen și un deget cu care erau încet trasate linii drepte pe ecranul fiecărui dispozitiv analizat, urmărindu-se în ce măsură linia care apărea pe ecran era la fel de dreaptă (ecranele tactile mai puțin precise afișau liniile cu mici abateri de la traseul urmărit de deget, rezultând forme ondulatorii sau cu efect de “scară”).

Fiind criticați cu privire la subiectivitatea inerentă a testării folosind un deget uman care, evident, introduce variații incontrolabile în traseul urmărit, forța de apăsare și viteza de trasare, ei au replicat faptul că rezultatele sunt relevante chiar și în prezența acelui factor subiectiv. Totuși, ca să închidă gura cârcotașilor, au repetat testele de data asta folosind un robot care nu mai poate fi acuzat de slăbiciunile mâinii umane, executând manevrele cu o precizie matematică.

E important ca trasarea liniilor să aibă loc la o viteză mică pentru a fi siguri că sunt desenate toate punctele implicate, mărirea vitezei de trasare având ca efect reducerea numărului de puncte capturate, astfel liniile desenate având tendința să pară mai drepte de cât ar fi în realitate.

Au fost retestate ecranele tactile ale mai multor smartphoneuri cum ar fi Apple iPhone, Google Nexus One, Motorola Droid și în plus față de primul test au fost incluse și ecranele de la Palm Pre și Blackberry Storm 2, care s-au comportat foarte bine, însă campionul rămâne iPhone, urmat la o distanță considerabilă de Nexus One.

Satisfacția utilizatorului privitoare la ecranul tactil nu este dată doar performanțele ecranului propriu-zis, ci de comportamentul ecranului tactil în combinație cu sistemul de operare și cu interfața cu utilizatorul. Sunt mai multe variabile în ecuație care trebuie potrivite cu măiestrie de către producătorul smartphoneului. Cu toate astea este semnificativă și măsurarea performanțelor ecranelor tactile luate separat.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Smartphone

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by IT4Fans România. IT4Fans România said: Care este cel mai precis ecran tactil? @ http://ur.ly/8zkX [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.