Windows Phone 7 nu va suporta “copy & paste”

copiaza lipeste logoCu siguranță trăim vremuri interesante. Pe măsură ce se apropie ziua în care primul smartphone rulând Windows Phone 7 va fi disponibil publicului larg, crește și vânzoleala din jurul acestui nou sistem de operare. Microsoft a distribuit deja codul sursă al acestuia câtorva dezvoltatori de aplicații în vederea studierii lui iar zvonurile conform cărora Windows Phone 7 nu va suporta tradiționalul ”copy & paste” sau ”copiază și lipește” au explodat. La sfârșitul săptămânii trecute compania din Redmond a confirmat oficial acest fapt, precizând că această facilitate nu va exista în sensul tradițional» , Microsoft sperând că, prin integrarea direct în sistemul de operare a diferitor opțiuni contextuale, oamenii nu vor mai simți nevoia să folosească ”copy & paste” (de exemplu, după selectarea textului care ne interesează printr-o simplă atingere a ecranului să apară un meniu care să ne ofere opțiunile de a vizualiza adresa respectivă pe hartă sau să căutam pe Bing după textul selectat, respectiv să inițiem un apel telefonic – dacă e vorba de un număr de telefon).

Cu toate acestea, Microsoft nu se grăbește să afirme că facilitatea ”copy & paste” e moartă și îngropată, ci că aceasta nu va fi disponibilă în versiunea inițială a lui Microsoft Windows Phone 7. Eu sunt siderat de ce a reușit Microsoft să facă din platforma lor mobilă software. Parcă în urmă cu 2 ani de zile toată lumea sărea cu gura pe Apple că iPhone nu știe să facă ”copy & paste”, lucru pe care sistemele de operare Windows îl visează încă din antichitate, fiind trivial. Începând cu versiunea 3 a lui iPhone OS, Apple a introdus o formă de ”copiază și lipește” (chiar dacă și asta tot în dulcele lor stil, cumva altfel deși cu același rezultat).

Pe urmă, detractorii iPhoneului au început să facă mișto de el pe motiv că nu suportă multitasking» . Ei bine, ultimele zvonuri dinspre Cupertino sugerează că iPhone OS 4 (următoarea versiune a sistemului de operare care rulează pe iPhone și urmează să fie lansată anul acesta) va fi capabil de multitasking. Ce face în tot acest timp Microsoft? Lucrează din greu la un nou sistem de operare pentru smartphoneuri care să nu fie capabil nici de multitasking și nici de ”copy &paste ”. Or fi ajuns ei la concluzia că aceasta va fi direcția în care vor evolua sistemele de operare mobile? Puțin probabil dacă e să judecăm după tradiția bogată în materie de imitație care stă în spatele celor din Redmond.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

adică după selectarea textului, acesta era copiat în memoria clipboard prin intermediul unui meniu care oferea posibilitatea copierii sau decupării acestuia ori prin combinațiile de taste ”Control + C” sau ”Control + X” iar operațiunea se încheia prin inserarea textului selectat într-o nouă aplicație sau în altă zonă a documentului prin selectarea opțiunii ”Paste”/”Lipește” sau folosirea combinației ”Control + V”Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
arhitectură a sistemului de operare care permite rularea simultană a mai multor aplicațiiPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.