YouTube crește înfiorător de repede

YouTube s-a lăudat recent că a depășit altă piatră de hotar și asta este una înfiorătoare: în prezent 24 de ore  de material video sunt încărcate (sau uploadate) în fiecare minut pe site. Adică la fiecare 60 de secunde trecute zestrea de videoclipuri YouTube se mai îmbogățește cu o zi, iar pe durata unei zile sunt uploadate 34.560 de ore de video streaming. Uite și un grafic:

graficul cu cresterea clipurilor video pe youtube

Creșterea este cel puțin spectaculoasă, dacă ne gândim că în iunie 2007 (nici nu au trecut încă 3 ani de atunci), utilizatorii încărcau undeva în jurul a 6 ore de material video în fiecare minut, în aprilie sau mai 2008 cifra s-a dublat la 12 ore/minut iar acum aceasta a trecut de 24 ore/minut. Mai îngrijorător mi se pare faptul că nu se întrevede nici un semn că acest trend s-ar stabiliza (să nu mai vorbesc de vreun motiv pentru care lumea ar înceta să mai uploadeze clipuri pe YouTube).

În condițiile astea tehnicile de indexare și catalogare după niște criterii de valoare a clipurilor video trebuie să fie implementate cât mai rapid cu putință. Sau să se inventeze pastila care ne transformă în nemuritori să avem timp să urmărim tot ce are YouTube mai bun să ne ofere.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.