Internet Explorer 9 – HTML5, motor Java nou, accelerare grafică hardware dar nu va rula pe XP

IE 9 Mix platform preview

Microsoft nu se limitează doar la noul Windows Phone 7 ci dezvoltă în continuare aplicaţiile tradiţionale. Un produs care s-a bucurat de multă publicitate negativă în ultimul timp este navigatorul web al celor din Moutain View, respectiv Internet Explorer. Începând cu discuţiile aprinse pe tema atacului cibernetic asupra serverelor Google care a fost posibil datorită găurilor de securitate pe care le avea IE 6, continuând cu recomandarea autorităţilor germane şi franceze de evitare a folosirii browserelor Microsoft şi terminând cu impunerea de către Uniunea Europeană a posibilităţii alegerii navigatorului dintr-un număr de 12 variante, Internet Explorer se află sub un asediu continuu, lucru resimţit şi în cota lui de piaţă care a scăzut neîncetat.În tot acest timp Firefox, Opera şi Chrome au lansat versiuni noi şi moderne de navigatoare web care-l fac pe Internet Explorer să pară un moşuleţ pierdut în vastul spaţiu virtual al internetului din punct de vedere al funcţionalităţii şi a performanţelor oferite. După modelul abordat cu Windows Phone 7, Microsoft încearcă să rupă orice legătură cu trecutul (mai puţin glorios în cazul platformei mobile şi a navigatoarelor web) proiectând un browser de la zero. Astfel,  Internet Explorer 9 Platform Preview (aflat deocamdată într-o fază de dezvoltare incipientă), va oferi suport extins pentru HTML 5, va implementa accelerare grafică hardware, punând astfel la treabă procesorul plăcii video (GPU), un nou motor JavaScript (care va putea profita la nevoie de un alt nucleu -core- al procesorului central – CPU, decât cel pe care rulează deja browserul), precum şi tehnologie Direct 2D.

Privind harta de mai jos putem cu uşurinţă concluziona că IE 9 nu se este primul în testele de viteză, dar stă oricum foarte bine comparativ cu IE 8. Plus că până se va termina finisarea acestuia poate va mai câştiga ceva viteză.

IE 9 javascript engine testDacă îţi place programarea sau vrei să încerci o variantă beta a noului browser Microsoft, îl poţi descărca de aici, cu menţiunea că acesta nu va funcţiona pe Windows XP (oare Microsoft încearcă subtil să ne împingă spre Windows 7?)

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] doar doi ani în urmă IE avea două treimi din piață și chiar dacă Internet Explorer 9 este cel mai bun browser al lui Microsoft de până acum, nu-i prevăd un viitor prea strălucit [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.