Gmail se mișcă lent? Google știe asta și pune osul

La o prezentare sub genericul “Din culisele lui Gmail” ținută în cadrul festivalului SXSW de ieri din Austin, Texas, un membru al echipei Gmail pe nume Jonathan Perlow a făcut o dezvăluire foarte îmbucurătoare pentru fanii Gmail: nu numai că Google acceptă faptul că platforma sa de webmail, care se bucură de o largă popularitate, a devenit cam lentă în urma multiplelor facilități care au fost incluse în ultimii ani, dar chiar lucrează la problemă și are soluții pentru a obține un Gmail mai sprinten iar progresele sunt așteptate în curând.

Perlow a solicitat părerea publicului, adresând rugămintea ca persoanele care sunt de părere că Gmail este lent să ridice mâna. Rezultatul? Nu puțini au fost cei care au făcut-o, iar Perlow a subliniat faptul că problema este cu adevărat deranjantă numai pentru utilizatorii “grei” ai serviciului Gmail, cei care își petrec mult timp în sistem și dintre care majoritatea au încărcate în interfață diverse gadgeturi suplimentare care contribuie și mai mult la încetineala platformei de webmail.

Cum Perlow nu a dat detalii suplimentare, momentan ne mulțumim cu promisiunea că “se rezolvă”. Gmail, lansat în 2004, numărând probabil în jur de 40 milioane utilizatori unici, este după părerea multora cel mai bine realizat sistem de webmail din lume. Asta nu ne miră, ținând cont de faptul că a apărut relativ târziu pe piață față de competitorii săi, Yahoo Mail și Hotmail, iar Google este o companie care a dovedit în repetate rânduri că știe să învețe nu doar din greșelile proprii, ci și din ale altora.

Cu toate astea, la capitolul cotă de piață Gmail nu ocupă la ora actuală poziția cea mai înaltă de pe podium, el fiind încă surclasat de Yahoo Mail și Microsoft Hotmail al căror principal avantaj în fața lui Gmail rămâne vechimea, avantaj amplificat de conservatorismul utilizatorilor. Eu personal cunosc multe persoane care și-au făcut cont de mail pe Yahoo cu mulți ani în urmă și, deși acceptă superioritatea interfeței lui Gmail, totuși nu concep să renunțe la adresa de mail de Yahoo pe care le-o știe deja toată lumea.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.