Piaţa smartphone-urilor explodează

Deşi mulţi aşa-zis analişti au prezis că vânzările smartphone-urilor vor fi afectate de recesiunea economică, cifrele seîncăpăţâneaza să-i contrazică. În ciuda scăderii vânzărilor pe piaţa telefoanelor mobile cu circa 10%, segmentul smartphone-urilor a crescut cu aproape 14%. Puţin peste 50% din telefoanele mobile inteligente vândute sunt Nokia, restul fiind împărţit între iPhone (~10% faţăde 5% anul trecut) , Blackberry (~20%), HTC, Samsung şi LG, în timp ce Sony Ericsson şi Motorola au mai pierdut din piaţa pe care o aveau anul trecut.

Motivele pentru care a apărut această creştere sunt următoarele (pe lângă cele amintite şi de mine aici şi aici):

1. creşterea ofertei prin concentrarea atenţiei marilor producători pe acest segment rezultând mai multe modele cu touch screen şi preţuri mai mici, precum şi îmbunătăţirea caracteristicilor telefoanelor mobile inteligente (creşterea puterii de procesare, a ecranului, a calităţii fotografiilor sau filmelor înregistrate, etc).

2. extinderea reţelelor care suportă şi transferul de date în Europa şi SUA, dând astfel posibilitatea utilizatorilor mobili de a avea acces la internet, cu toate beneficiile care derivă din acest fapt (navigare web, push-mail, chat, etc.);

3. creşterea numărului de aplicaţii disponibile;

Previziunile rămân pozitive, estimându-se că până în 2012 numărul smartphone-urilor vândute îl va depăşi pe acela al celorlalte telefoane mobile.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.