Chuck Thacker câştigă premiul Turing

2009 Turing Award winnerEste posibil ca numele Chuck Thacker să nu le spună nimic multor persoane dar este greu să treci cu vederea realizările pe care acesta le are în industria IT-ului, motiv pentru care a şi fost recompensat cu premiul Turing 2009 pentru contribuţia adusă în domeniul designului şi construirii de computere (considerat de mulţi a fi un fel de premiu Nobel pentru computing). Acesta a pus osul la dezvoltarea primului PC modern (Alto), încă de pe vremea când muncea pentru Xerox PARC (la începutul anilor ’80), este co-inventatorul Ethernetului şi a contribuit la mai multe proiecte care au avut un impact major asupra calculatoarelor. În prezent domnul Thacker este consultant tehnic la Microsoft unde, după ce a supervizat designul primelor prototipuri Tablet PC, este implicat în diverse eforturi ale companiei în domeniul cercetării.

Mie îmi place numele tipului “Thacker = T hacker“,  predestinat să aparţină unui un om care trăieşte şi respiră IT.

Inserez mai jos o prezentare făcută de Microsoft cu ocazia decernării acestui premiu, iar mai multe detalii despre cariera profesională a domnului Chuck Thacker, le puteţi vedea aici:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.