Samsung plăteşte 1,3 miliarde $ drepturi de autor către Qualcomm

Samsung-Qualcomm deal

În timp ce unele companii au făcut o avere folosindu-se de patentele altora (vezi cazul Nokia versus Apple), Samsung a anunţat zilele trecute că a încheiat un contract cu Qualcomm, prin care poate folosi în următorii 15 ani patentele acestora în domeniul 3G şi 4G (respectiv standarde folosite în CDMA, WCDMA şi OFDMA). Qualcomm a primit în schimb suma de 1,3 miliarde dolari (care reprezintă 80% din venitul brut al companiei pe anul 2009), precum şi accesul la 57 de patente care apartin Samsung. Acest acord dovedeşte încă o data că schimbul de patente între companii nu este un lucru ieşit din comun.

Spre deosebire de Apple care se codeşte  să cadă la pace cu Nokia pentru un număr de 10 patente, Samsung a ţinut capul jos şi a plătit, precizând că a facut o afacere bună. Mai ales că această sumă reprezintă un avans, pentru că, în decursul următorilor 15 ani, Samsung va mai plăti lui Qualcomm un procent din încasări (care nu a fost făcut public), sub formă de drepturi de autor.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.