Twitter adoptă măsuri anti-phishing.

phishing imageDespre atacurile de tip phishing care se întâmplă în ultimele săptămâni pe Twitter s-a mai scris aici. De atunci (începutul lui februarie 2010), nu a trecut săptămână în care să nu citesc despre cel puţin o nouă încercare de obţinere a id-ului şi parolei de Twitter prin phishing dar nu am mai scris despre acestea pe it4fans.ro deoarece pentru mine şi-au pierdut caracterul de noutate.

La începutul acestei săptămâni Twitter a anunţat că toate linkurile postate vor fi verificate anti phishing înainte de a fi publicate prin propriul serviciul de prescurtare a linkurilor» care vor fi de tipul “twt.tl”. Acest nou serviciu va putea fi capabil să “detecteze, intercepteze şi să prevină răspândirea de linkuri către pagini compromise… iar în cazul în care aceste linkuri au ajuns deja la destinatari prin email aceştia vor fi în siguranţă chiar dacă le vor accesa”, conform articolului apărut pe blogul oficial Twitter aici. Luând în calcul înmulţirea nepermisă a acestor atacuri, această măsură este mai mult decât binevenită.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

tehnică de prescurtare a unei adrese către o pagină web (majoritatea adreselor web din ziua de astăzi sunt destul de lungi) de exemplu linkul: http://www.it4fans.ro/2278/intel-core-i7-980x-primul-procesor-6-core-pentru-desktop.html este transformat prin intermediul unui asemenea serviciu într-unul mult mai scurt care arată cam aşă: http://sp2.ro/7bfbff; această practică este foarte utilă în cazul serviciilor online care au o limită maximă a numărului de caractere (gen Twitter)Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.