Microsoft + WolframAlpha > Google?

Microsoft a anunţat încheierea unui parteneriat cu motorul de cautare WolframAlpha, în urma căruia, Bing va folosi rezultatele generate de către acesta din urmă. WolframAlpha este un motor de căutare relativ tânar şi principala particularitate care-l diferenţiaza de celelalte este aceea că încearcă să computeze răspunsuri la întrebări, în loc să afişeze link-uri către pagini web care conţin termenii căutaţi.

Wolfram Bing query

Lansat în vara acestui an şi născut din defunctele Live Search, Windows Live Search, şi MSN Search, Bing nu a reuşit să acapareze mai mult de 10% din piaţa motoarelor de căutare, în ciuda sumei uriaşe de 100 milioane dolari cheltuită de Microsoft cu promovarea acestuia (ba mai mult, în prezent cota de piaţă a lui Bing a mai scăzut cu un procent, stabilizându-se pe la 8,7%).

Analiştii se întrec în a prezice declinul omniprezentului Google pe piaţa motoarelor de căutare, prezicere cu care nu sunt deacord pentru că:

1. pentru prea multă lume Google este similar cu întreg internet-ul, lucru care se vede şi din cota de piaţă pe care o deţine în prezent compania din Mountain View, respectiv 70%; iar această prejudecată nu se va schimba peste noapte, indiferent de cât de bun va fi un produs al competiţiei;

2. pot spune cel mult, că în sfârşit Google începe să aibă parte de o competiţie serioasă în domeniul motoarelor de căutare, dar sunt sigur că încă nu am văzut replica Google la acest partneriat Microsoft – WolframAlpha.

Cei mai câştigaţi din această competiţie suntem noi, consumatorii de internet care-l vom putea întreba pe Bing (+WolframAlpha), de ex. dacă o banană are mai multe calorii decât un măr.

Oricum aş privi-o, parteneriatul cu Microsoft nu înseamnă decât veşti bune pentru Steve Wolfram, geniul matematic din spatele motorului de căutare, atât prin prisma traficului generat de căutările făcute prin Bing, cât şi prin posibilitatea unei achiziţii făcute în viitorul mediat de către gigantul din Redmont.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează




Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.