Cisco prezintă routerul CRS-3, capabil să ruteze 322 Tbps!

Astăzi Cisco Systems, cel mai renumit producător de routere din lume a anunțat un nou router de backbone numit CRS-3 (CRS = Carrier Routing Switch), destinat furnizori de servicii Internet de prim rang, cei din inima internetului, prin ale căror rețele trec biții noștri la rate amețitoare.

Noul router are o capacitate de a ruta trafic la o rată de 322 Tbps» cam de trei ori mai mare decât cea a routerului CRS-1 introdus în anul 2004 (capabil de 92 Tbps) și cam de 12 ori mai mare decât a celui mai apropiat competitor, a afirmat directorul general Cisco, John Chambers care nu e ezitat să numească CRS-3-ul “o nouă fundație pentru următoarea generație a internetului”, afirmație pe care aș numi-o ușor exagerată pentru că la urma urmei CRS-3 este în esență un CRS-1 mai mare, nefiind propriu-zis un produs revoluționar.

Într-o epocă în care cloud computing-ul câștigă teren lună de lună, cuvântul cheie HD (High Definition) în materie de filme este auzit tot mai frecvent iar accesarea în timp real și la o calitate cât mai bună a filmelor  de pe servicii de video streaming este în creștere, noul router de la Cisco vine în ajutorul marilor operatori ajutându-i să țină pasul cu vremurile în ceea ce privește capacitatea de rutare.

Ca să ne putem face o idee despre puterea lui CRS-3, un astfel de router este capabil să  ducă în spate tot traficul care s-ar genera dacă toți cei 1,3 miliarde de locuitori ai Chinei ar fi simultan implicați în câte un apel telefonic video, sau să transmită într-o singură secundă aproape întregul conținut digital al Bibliotecii Congresului SUA. De asemenea, toate filmele care au fost create pe pământ pot fi transmise prin CRS-3 în mai puțin de patru minute.

Rata de transfer pentru un singur șasiu este de 4.48 Tbps, cei 322 Tbps putând fi obținuți într-un sistem multi-șasiu. Un șasiul de CRS-3 are aceeași dimensiune ca și șasiul lui CRS-1 și are cam aceleași cerințe în materie de alimentare cu energie electrică și răcire.

AT&T are deja în teste un astfel de router, al cărui preț pleacă de la 90.000$.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

1 Tbps = 1.000 Gbps = 1.000.000 Mbps = 1.000 miliarde biți pe secundăPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.