Noutăţi pe scurt: 17.11.2009

Dell se lanseaza pe piaţa smartphone-urilor. Profitând de platforma Android, care a început să prindă moment, în data de 13 Noiembrie 2009 compania din Texas a dezvăluit modelul Dell Mini 3. În afarul de  ecranul touch de 3,5 inchi, restul specificaţiilor nu au fost făcute publice încă, cu menţiunea că, pentru piaţa chineză, Dell Mini va rula oPhone (sistem de operare bazat pe Android dar customizat după cerinţele operatorului China Mobile). Rămâne de văzut cum se va descurca acest nou smartphone în compania supra-titratului Droid de la Motorola, X10 de la Sony-Erricson, Droid Eris de la HTC sau Samsung  Galaxy Spica.

Microsoft a lansat Marketplace pentru Windows Phone. Similar cu modelul App Stores de la Apple pentru iPod Touch şi iPhone, sau Android Market pentru platforma Android, Windows Marketplace este un magazin virtual de unde utilizatorii telefoanelor care rulează Windows Mobile 6.0, 6.1 sau 6.5 vor putea descărca aplicaţii compatibile (jocuri, muzică, video, hărţi, instant messaging, etc). Lansarea vin cam târziu în opinia mea, Apple anunţând că numărul de download-uri făcut de pe magazinul lor online, App Stores depăşind recent cifra de 2 miliarde. Totuşi, mai bine mai târziu, decât niciodată…

Google achiziţionează platforma de publicitate pe mobil AdMob cu suma de 750 milioane dolari. Nu am prea mult de comentat în legătură cu mişcarea asta, mie fiindu-mi destul de clare intenţiile Google în privinţa pieţei smartphone-urilor. Doar că Google şi-a asigurat supremaţia în materie de search & advertise şi pe această piaţă. De altfel, până şi genialul Steve Jobs de la Apple şi-a îndreptat atenţia spre această piaţă (iPhone), din moment ce tot mai mulţi oameni accesează internet-ul de pe un dispozitiv mobil.

Google Ads for Mobile platforms

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.