Primele procesoare 8-core Intel Nehalem-Ex apar în martie

Procesoarele Xeon din generația curentă sunt deja dintre cele mai rapide de pe piață însă umblă vorba că următoarea serie de procesoare Xeon bazate pe Nehalem-Ex de la Intel ar fi un salt la o nouă generație și iată că așteptatele procesoare 8-core (cu 8 nuclee) sunt mai aproape decât s-ar fi crezut.

Intel a înghesuit 8 nuclee (cores) într-un procesor, permițând câte două fire de execuție (threads) pe fiecare nucleu (deci până la 16 fire de execuție per procesor) și 24 MB cache partajat, împreună cu controllere de memorie pe patru canale și Turbo Boost» . Monstrul are 2.3 miliarde tranzistoare și Intel anunță o îmbunătățire de 9 ori în lățimea de bandă a magistralei de memorie față de Xeon 7400.

Va exista posibilitatea de a avea până la 8 socket-uri în sistem – dacă am avea câte unprocesor în fiecare socket ar rezulta 8*8 = 64 nuclee în sistem și până la 128 fire de execuție.

În orice caz pasionații (sau entuziaștii, dacă preferă să-i numesc așa) care au complexe de inferioritate cu actualul lor Xeon hexa-core și vor să fie printre primii care se pot lăuda că au o astfel de bestie 8-core în bătătură vor băga mâna până la cot în buzunar pentru că procesoarele astea vor fi oricum vreți voi, numai ieftine nu.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

tehnologie folosită de Intel în procesoarele Core i5 și Core i7 prin care performanța poate fi crescută în mod dinamic, când sistemul de operare solicită procesorului comutarea într-o stare de performanță ridicată (dacă temperatura ambiantă o permite)Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] și calculatoarelor personale „high-end” și este primul chip Intel care va avea în dotare mai mult de 8 nuclee, după cum plănuia încă de anul [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.