YouTube & Facebook fac legea!

La propriu. Prezint pe scurt 2 ştiri care aparent n-au nici o legătură între ele.

Prima îl care ca personaj principal domnul Dymovsky, fost poliţist din Mama Rusie care a postat pe YouTube un clip în care demască brutalitatea, pericolele şi corupţia din sistem. Adică a devenit “fost poliţist”, în urma scandalui imens provocat de gestul lui în Rusia, în prezent fiind anchetat de către Ministerul Rus de Interne. Inserez şi filmul, pentru cei interesaţi de o mostră crudă şi nemachiată de viaţă:

A doua este despre Rodney Bradford, un tânăr de culoare din Harlem – New York arestat sub acuzarea de jaf. Numai că în perioada critică a săvârşirii faptei, acesta şi-a actualizat profilul de pe facebook. Acest lucru a fost confirmat şi de către furnizorul serviciului, iar alibi-ul a fost suficient pentru ca Rodney Bradford să fie exonerat de orice acuzare.

Care este legătura dintre cele două poveşti?
Vechiul clişeu: computerele intră din ce in ce mai mult în casele şi-n vieţile noastre. Şi ne schimbă radical lumea în care trăim. Şi nu se limitează doar la anumite domenii: divertisment, productivitate, timp liber. Pătrund chiar şi în sistemul judiciar. Sunt curios de cum va reacţiona acest dinozaur al societăţii care este greoi, lent şi foarte rezistent la schimbare în faţă provocării oferite de supleţea şi viteza de schimbare a culturii informaţionale.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    YouTube & Facebook fac legea! | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    La propriu. Prezint pe scurt 2 ştiri care aparent n-au nici o legătură între ele. Prima îl care ca personaj principal domnul Dymovsky, fost poliţist din Mama Rusie care a postat pe YouTube un clip în care demască brutalitatea, pericolele şi corupţia di…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.