Microsoft o dă în bară cu Sidekick!

Sidekick smartphone

Trebuie să fii idiot, orb, tâmpit sau naiv să nu vezi potenţialul oferit de piaţa smartphone-urilor. Iar cei de la Microsoft nu sunt proşti. Se mişcă ei mai greu (companie mare = inerţie mare, birocraţie asemenea), dar nu au ratat complet până acum nicio piaţă. A scos Apple-ul iPod-ul, a ieşit şi Microsoft-ul cu Zune (eşec mare, între timp a apărut şi Zune HD). Apare pe piaţă Sony cu PlayStation în zona jocurilor video, Microsoft lansează XBox (care nu e chiar un produs rău). Reinventează Steve Jobs telefonul mobil cu IPhone-ul, Microsoft-ul ce face….? Nu are răspuns… deocamdată.

Dar gigantul din Redmont nu doarme. Una dintre mişcările pe care le face în sensul penetrării pieţei telefoanelor mobile este cumpărarea companiei Danger în 2006, companie care a inventat şi produs un telefon mobil puţin diferit, Sidekick.

Diferit prin modul de administrare a datelor personale (contacte, SMS-uri, calendar, aproape toate informaţiile generate de un telefon mobil), aceste date nefiind salvate în telefon (cum se practică chiar şi acum în mod tradiţional), ci într-un nor computaţional (cloud-computing). Telefonul este fabricat de Sharp, în colaborare cu T-Mobile şi şi-a câştigat destui fani. Asta până săptămâna trecută, când datorită unei defecţiuni majore într-un data center aparţinând Microsoft, o mare parte din posesorii de Sidekick au rămas fără datele amintite mai sus. Mulţi dintre ei pentru totodeauna, datele nefiind recuperabile. Frustrare maximă printre iubitorii modelului, exprimată cu prisosinţă pe forumurile de peste ocean.

Vestea pica într-un moment cum nu se poate mai prost pentru Microsoft, cu mai puţin de o lună înainte de lansarea oficială a primului sistem de operare dedicat  platformei cloud computing, Windows Azure.

Dar după cum Microsoft şi-a câştigat faima de a fi unul dintre jucătorii care intră tot timpul aproape târziu pe o piaţă nouă, dar iese de cele mai multe ori câştigător, deznodamântul acestei afaceri e destul de greu de prevăzut.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: AnalizeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.