Microsoft a lansat Windows Mobile 6.5

Logo Microsoft

Încercând să mai câştige puţin timp, Microsoft a lansat recent Windows Mobile 6.5. Site-urile de profil s-au grăbit în review-uri, dar niciunul nu este favorabil. De fapt, concluzia este simplă: este doar un Windows mobile 6.1 cu câteva butoane uşor mărite (în special cel din dreapta-sus). Dar nici versiunea 6.1 nu este radical diferită faţă de 6. Relativ normal, nu? E vorba doar de 0,1. Problema e că nici diferenţa dintre versiunea 6 faţă de 5 nu este reprezentată de vreun salt major în timp.

Marele handicap al lui Windows Mobile este acela că nu e prea prietenos interactionării degetare. Adică, cu degetul. Dacă nu ai în dotare degete de pianist (şi câţi dintre noi avem?), e destul de greu să apeşi pe “x”-ul sau “ok”-ul acela minuscul din colţişorul ăla. Să nu mai vorbim de multi touch…Pe mine personal aspectul nu mă deranjează în mod deosebit, nefiind un fan înrăit al cititului de pe un display printre urmele lăsate de grăsimea degetelor. Dar eu nu sunt ca toată lumea. Şi atunci, cum rezolvăm problema? Instalăm SPB Shell, Hinavigator, portăm Touch Flow 3D de la HTC, punem orice alt shell mai luminos şi mai frumos care promite să ne facă traiul cu Windows-ul mai uşor (chiar dacă sacrificăm astfel puţin din viteza de rulare a terminalului).

Dar cu succesul nebun de care se bucură IPhone şi creşterea continuă în vânzări a celor de la RIM (Research in Motion) cu al lor BlackBerry, pe nimeni nu miră că presiunea asupra M$ este în creştere. Colac peste pupăză, curentul Android prinde viteză şi îi creşte debitul. Tot mai mulţi mari producători lansează pe bandă rulantă modele care rulează sistemul de operare mobil iniţiat de Google (Samsung, Motorola, HTC, LG). De fapt, doar HTC s-a ferit până acum să recunoască deschis atenţia sporită pe care o acordă lui Android şi să denunţe înţelegerea făcuta cu Microsoft.

Următoarea versiune (7) a sistemului de operare Windows Mobile este programată a fi lansată în toamna lui 2010, toate indiciile sugerând că nu va apărea mai devreme de primul trimestru al anului 2011. Cam târziu.

Oare se va retrage Microsoft ca pierzător din piaţa sistemelor de operare mobile?

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Dan spune:

    Cum spuneam si intr-un alt comentariu, astep Windows 7 Mobile. Windows Mobile 6.x pana acum nu m-a convins, am preferat Symbian.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.