Tawkon măsoară radiaţiile emise de iPhone – este interzis de Apple

Tawkon (o companie din Israel) a dezvoltat în ultimele 18 luni o aplicaţie pentru iPhone care măsoară şi afişează nivelul radiaţiilor emise de acesta indiferent de locaţie sau dacă telefonul se află în stand-by or în timpul unei convorbiri telefonice.

Scopul acestei aplicaţii este de acela a-i furniza utilizatorului informaţii despre radiaţiile emise de iPhone, radiaţii care pot baleia pe o scară destul de mare în funcţie de condiţiile mediului înconjurător (radiaţiile sunt mai mici în aer liber decât în spatele unor pereţi de beton), distanţa faţă de antenele operatorului de telefonie şi chiar poziţia în care este ţinut telefonul (de exemplu antena iPhoneului se află la baza lui iar dacă utilizatorul strânge telefonul prea tare în palmă, semnalul emis este mai puternic crescând astfel şi nivelul radiaţiilor). Afişarea acestor informaţii pe ecran este foarte clară iar citirea acestora intuitivă:

Tawkon high radiation picture

Tawkon - nivel ridicat de radiaţii

Tawkon moderate level of radiation

Tawkon - nivel acceptabil al radiaţiilor

Tawkon ia în calcul valorile emise de mai multe componente ale iPhoneului (nivelul SAR» , factori ai mediului înconjurător, statusul bluetoothului, al accelerometrului, al senzorului de proximitate, al busolei şi al celui de GPS, pe care le analizează şi în urma aplicării unor algoritmi matematici (complicaţi) rezultă un nivel al radiaţiilor care este comunicat utilizatorului. În cazul în care acest nivel este mai mare decât o anumită valoare, utilizatorul este sfătuit să încerce schimbarea locului din care vorbeşte la telefon sau a poziţiei telefonului. Aplicaţia furnizează şi o statistică a nivelului radiaţiilor destul de comprehensivă:

Tawkon statistica

Statistica Tawkon

Tawkon a remis aplicaţia către Apple în vederea aprobării şi listării ei în Apps Store dar zmeii din Cupertino refuză să-i acorde aplicaţiei aviz pozitiv pe motiv că ar crea confuzie printre utilizatorii iPhone cu privire la funcţionalitatea acestuia. Hmm, îmi sună vag familiar abordarea asta dictatorială…

În timp ce reprezentanţii Tawkon se declară optimişti în privinţa procesului de aprobare pentru Apps Store sperând să o poată vinde pentru un preţ cuprins între 5 şi 10 dolari, au început să dezvolte versiuni ale acestei aplicaţii pentru Blackberry şi Android (pentru Windows pe când? vreau şi pentru Windows…)

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Specific absorption rate este o cifră care indică rata absorbţiei de către corpul uman a energiei câmpului electromagnetic creat de undele radio. Este definită ca fiind puterea absorbită per masa corpului şi unitatea de măsură este watt per kilogram. Cu cât această valoare este mai mică cu atât impactul telefonului mobil asupra corpului uman este mai redusPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Aceasta aplicatie este utila pentru cei preocupati de radiatiile emise de telefonul lor si de propria sanatate. Statisticile oferite nu sunt cele mai detaliate, dar ele servesc scopului lor. Aplicatia ruleaza fara probleme, are un design placut dar consuma un pic prea mult din resursele energetice ale bateriei.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.