Se înnorează cerul deasupra cloud computing-ului?

Se pare că nu trece luna fără vreo ştire negativă despre cloud computing. Dacă luna trecută vorbeam despre utilizatorii popularului Sidekick, ale cărui servicii de cloud computing oferite de către Microsoft au sughiţat (vezi detalii aici şi aici), acum a venit rândul celor care folosesc Palm Pre să constate că nu-şi mai găsesc profilele salvate pe server-ele companiei. Şi prin “profile” înţeleg contacte, întâlniri salvate în calendar, memento-uri sau sarcini, date pe care le generăm fiecare dintre noi zilnic. Şi, deşi este trendy să ai un smartphone cu care să poţi face salvări de siguranţă pe vreun server din Norul computaţional (indiferent dacă telefonul tău rulează webOS, iPhoneOS, Android sau Windows Mobile), nu e prea plăcut să-ţi pierzi o agendă cu câteva sute de numere de telefon sau adrese de e-mail strânse în decursul câtorva ani buni.

Merită amintit faptul că până acum pionierii şi susţinătorii necondiţionaţi ai cloud computing-ului, Google şi Yahoo, nu au avut de îndurat o asemenea ruşine care, trebuie să recunosc, îţi aduce un prejudiciu imens de imagine.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.