Războiul browserelor la finalul lui februarie 2010

În ultimele luni Google Chrome urcă sistematic în clasament, fiind singurul browser care a înregistrat o creștere în luna trecută (de 0,39%), ajungând la 5,61%. În luna februarie 2010, comparativ cu ianuarie, Internet Explorer scade cu 0,54% iar Firefox cu 0.20%. Opera a scăzut și ea de la 2.38% la 2.35%, însă noua versiune 10.50 lansată cu surle și trâmbițe la începutul lui martie cu siguranță va îmbunătăți cota de piață a browserului norvegian.

Declinul lui Firefox nu este de proporțiile celui suferit de Internet Explorer și în mod sigur nu durează de atâta timp, dar comparativ cu maximul de 24,72% atins în noiembrie, în ultimele luni este în scădere continuă. Pare-se că nu i s-a arătat atunci să vadă pragul psihologic de 25%.

Norocul lui Internet Explorer, browserul cu declinul cel mai pronunțat, este că are de unde să piardă procente, pentru că o cotă de piață de 61.58% este încă la un nivel mai mult decât confortabil pentru Microsoft. Vestea proastă pentru gigantul din Redmond este că evoluția viitoare a cotei de piață pentru Internet Explorer nu poate fi decât o continuare a scăderii de până acum, un factor determinant fiind introducerea în Uniunea Europeană începând cu luna martie a opțiunii utilizatorilor de a-și alege browserul la instalarea Windows. Există mulți utilizatori care se vor lovi astfel pentru prima oară de faptul că există alternative la Internet Explorer și, măcar de curiozitate, vor alege una din celelalte opțiuni, contribuind decisiv la schimbarea distribuției cotelor de piață a browserelor ceea ce va face cu atât mai interesant de urmărit evoluția lor în următoarele luni.

Cifrele au fost furnizate de Net Applications.

ifAșa stau lucrurile în luna februarie 2010:
Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.