Google şi actualizarea în timp real

google twitter real time search logoBine a intuit Şopârloiul când afirma că Twitter s-a impus datorită faptului că avea o utilitate la care Google nici nu o visa acum vreo 3 ani: să afli ce se întâmplă interesant prin lume în timp real. Totuşi, începând din luna decembrie 2009 Google a introdus căutarea în timp real (Real Time Search), în încercarea de a potoli foame de rezultate live dezlănţuită de Twitter. Deşi departe de a fi perfectă» căutarea în timp real de la Google este clar un mare pas înainte spre nirvana motoarelor de căutare.

Iată că Google nu s-a oprit aici, în prezend dezvoltând un standard care va permite administratorilor siteurilor web să notifice Google de existenţa conţinutului nou în câteva secunde, un salt uriaş faţă de modul în care GoogleBot scanează webul în prezent.

O metodă de realizare a acestui deziderat este folosirea unui serviciu de tipul PubSubHubbub, unde un site anunţă un Hub» că are conţinut nou iar Hubul notifică mai departe abonaţii siteului de apariţia unor informaţii noi, spre deosebire de metoda tradiţională în care siteul este scanat periodic pentru descoperirea unor eventuale noutăţi sau modificări. Google ar trebui în principiu să se aboneze la un fel de feeduri RSS pentru siteuri. Trecând peste faptul că practic se adaugă o nouă dimensiunii activităţii de indexare Google, protocolul ar ajuta siteurile mai mici care sunt în mod normal scanate mult mai rar decât siteurile mari, din moment ce acestea (siteurile minuscule) ar putea pur şi simplu notifica Google că au conţinut nou. Acesta e viitorul, live şi acum.

În altă ordine de idei, într-un raport SEO făcut public recent Google admite că pot fi aduse nişte îmbunătăţiri acestuia, propunând şi câteva posibile soluţii. Raportul cu pricina poate fi consultat integral pe Scribd.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

sursele scanate pentru conţinut live sunt limitate (Twitter, paginile de Facebook, Yahoo Answers şi doar unele siteurile care au streamuri live), imposibilitatea clasificării relevanţei surselor şi a verificării credibilităţii, spamul sau alte probleme de securitatePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
deşi are multe sensuri, este în esenţă un centru de activităţi. În materie de terminologie IT, HUB este folosit şi în sensul de entitate care are ca atribuţii colectarea informaţiilor de la un număr de surse şi redistribuirea acestora conform unor scheme predefinite. Pentru o definiţie completă citeşte aici.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.