Microsoft şi vulnerabilităţile. Din nou

Sistemul de operare Windows creat şi vândut de Microsoft are destule găuri de securitate. Apropo de bug-uri, vă mai amintiţi de povestea aia urâtă în care Microsoft a emis un patch pentru a repara o vulnerabilitate monstruoasă veche de 17 ani şi unii utilizatori de Windows XP au început să experimenteze celebrele “ecrane albastre”? Ei bine, Microsoft a avut dreptate (din nou) pentru că de vină pentru acele probleme se pare că era chiar troianul care îşi vedea bine-mersi de ale lui, fiind vizibil deranjat de patchul cu pricina. Prin Zvonlandia se aude că tot nişte hackeri au rezolvat şi problema asta a “ecranelor albastre” înaintea lui Microsoft.

Nu bine s-a încheiat povestea de mai sus că a apărut alta la orizont în care este vorba despre o vulnerabilitate (necârpită încă) în VBScript care permite rularea unui malware în următoarele condiţii: vizitarea unor anumite siteuri (care conţin astfel de malware) cu Internet Explorer care rulează pe Windows XP, Windows 2000 sau Windows Server 2003 şi apăsarea tastei F1 (tasta de Help/Ajutor). Deşi par multe condiţii, nu mi se pare imposibil ca cineva să dea peste un site care conţine nişte indicaţii ademenitoare (adică frumos colorate) prin care este invitat să apese tasta F1. Microsoft recomandă evitarea apăsării tastei buclucaşe doar la indicaţiile unui web site, în timp ce eu recomand schimbarea navigatorului.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eCrimeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.