Google achiziţionează Picnik – Yahoo nu are nimic de comentat

homepage picnik.comGoogle a cumpărat siteul de editare online a fotografiilor Picnik împreună cu blogul acestuia. Picnik este unul dintre siteurile foto care se bucură de una din cele mai rapide creşteri din online, fiind un editor foarte puternic bazat pe cloud computing. În prezent este direct integrat în cunoscutul portal de găzduire a pozelor Flickr (de fapt este editorul implicit al acestuia). Probabil că Google intenţionează să integreze Picnik în Picasa (oferta Google în materie de stocare online a pozelor şi editare a lor), în final cui nu-i face cu ochiul ideea editării fotografiilor direct în browser, fără durerile de cap generate de achiziţia (scumpă) şi instalarea unui software dedicat pentru editarea foto?

Dintre editoarele online concurente ale lui Picnik merită amintite Fotoflexer şi Photoshop.com. Picnik este disponibil gratuit într-o versiune de bază pentru utilizatorii înregistraţi în acelaşi timp oferind şi o versiune mai bogată în facilităţi contra cost.

Google a anunţat că Flick sau oricare alt site poate folosi în continuare Picnik, în timp ce Yahoo (care deţine Flickr) refuză să facă orice comentarii legate de ultima achiziţie a lui Google. Ceea ce poate însemna că Yahoo nu s-a hotărât încă ce atitudine să adopte în privinţa lui Picnik. Pentru că fără acesta, Flickr ar deveni brusc mai sărac, deci mai puţin atrăgător pentru multă lume… Oricum, în cazul în care Yahoo ar renunţa la Picnik, este puţin probabil să construiască un editor foto online de la zero, unele surse indicând spre un posibil parteneriat cu Aviary (alt editor foto online).

Să sperăm că Google va integra în cele din urmă facilităţile lui Picnik în Picasa, având în vedere obiceiul prost al acestuia de a cumpăra unele produse pe care le lasă apoi la voia sorţii (Dodgeball» , Jaiku» etc.)

Observ că Google şi-a început campania de cumpărături de primăvară achiziţionând reMail» şi Aardvark» în decurs de doar câteva săptămâni.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

o companie achiziţionată de Google în mai 2005 care facilita posesorilor de telefonie mobilă să-şi anunţe prietenii prin SMS atunci când se află într-un local/bar/restaurant. Google a renunţat la acest produs în ianuarie 2009, odată cu răspândirea serviciului Google LatitudePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
un serviciu online care împletea caracteristicile unei reţele sociale cu cele ale uneia de microblogging şi lifestreaming (gen Twitter) fondată în februarie 2006 de finlandezii Jyri Engeström şi Petteri Koponen cumpărată de Google în octombrie 2007. Google a întrerupt suportul şi dezvoltarea acestui serviciu în ianuarie 2009.Powered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
cea mai bună aplicaţie de email pentru iPhone, mai bună decât cea implicită chiar; după încheierea tranzacţiei, Google a retras imediat reMail din Apps Store, marcând astfel încă un punct în războiul lor cu ApplePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5
un site cu potenţial în materie de căutări socilaePowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Pingbacks

  1. [...] (Yahoo Personals înregistrează profituri consistente) la fel și găzduirea de fotografii (Flickr depășește cu mult Picasa – serviciul similar oferit de [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.