Apple, inventatorii mouse-ului, recidivează cu Magic Mouse

Multitouch-ul este cuvântul la ordine în lumea IT de azi. Adevărul e că trebuie să existe metode mai comode care să uşureze folosirea unui calculator. Mouse-ul cum îl ştim noi a împlinit anul trecut 40 de ani (enorm de mult în industria cu cel mai trepidant ritm de dezvoltare şi cel mai scurt ciclu de viaţă).

Cei de la Apple s-au conformat trendului şi au lansat ieri urmaşul mouse-ului clasic:

Magic Mouse Apple

Acest mouse nu mai are rotiţe, biluţe de plastic şi butoane, întreaga suprafaţă superioară fiind sensibilă la atingere. Practic, Apple a creat un mouse căruia i-au montat în partea de sus un touchpad (existent la majoritatea laptop-urilor), dar modernizat, cu suport multitouch.

Iată şi o fotografie care descrie câteva dintre mişcările posibile:

Bineînţeles că, în buna tradiţie Apple, posibilitatea de conectare a acestuia cu un PC sau laptop va fi doar prin bluetooth (probabil şi WiFi Direct din vara lui 2010).

Încă nu se ştie dacă va funcţiona şi în Windows. Magic Mouse va fi disponibil la sfârşitul lunii Octombrie pentru 69 dolari SUA.
Aştept răspunsul Microsoft, aceştia fiind un cunoscut producător de echipamente periferice (tastaturi şi mouşi), disputându-şi supremaţia pe acest segment de piaţă cu cei de la Logitech.
Din Zvonlandia se aude că Microsoft a depus documentaţia la autorităţile americane pentru o versiune proprie de mouse cu suport multitouch. Aştept să apară primele poze şi informaţii.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.