SilverStone HDDBOOST – ce e mai bun din două lumi

Rack hibrid HDD/SSDDupă ce am văzut că atât HDD-urile cât şi SSD-urile au punctele lor tari şi slabe, niciuna dintre acestea fiind perfecte, Lenovo (şi alţi producători de hardware) s-au gândit să îmbine calităţile celor două categorii de spaţii de stocare a datelor digitale, rezultatele fiind promiţătoare iar produsul rezultat făcându-se cunoscut sub numele de  ”spaţiu de stocare hibrid“.

Compania SilverStone a dezvoltat un şasiu care permite pe lângă instalarea unui HDD tradiţional standard (3,5 inchi) şi ataşarea unei memorii de tip SSD. Dispozitivul rezultat promite o creştere cu 70% a vitezei faţă de folosirea doar a HDD-ului tradiţional iar preţul acestuia se va situa undeva în jurul sumei de 33 Euro (lansarea pe piaţă urmând a avea loc la începutul acestei luni).

discul hibrid Raidon care contine atat un HDD cat si un SSDRaidon o altă companie interesată de această nişă a hibridelor, a anunţat recent că va lansa prin Aprilie Hybrid Disk, un mecanism de stocare a datelor digitale care încorporează atât un HDD cât şi un SSD. Forma şi volumul dispozitiviului este identică cu cea a unui HDD (3,5 inchi), permiţând instalarea în carcasele clasice de PC, utilizatorii citind şi scriind fişiere pe memoria SSD, HDD-ul fiind folosit pentru crearea la intervale regulate a unor copii de siguranţă (backup) a fişierelor stocate pe SSD.

Mai mult, SSD-ul este detaşabil, putând fi folosit în combinaţie cu alt HDD sau conectat direct la un calculator. Când SSD-ul este reataşat la Hybrid Disk, acesta va face o copie de siguranţă pe HDD-ul propriu. Raidon încă nu s-a hotărât asupra capacităţii celor două tipuri de memorii folosite dar să sperăm că nu vor fi minuscule. O versiune exterioară şi portabilă a lui Hybrid Disk este preconizată a fi lansată spre sfârşitul anului.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.