O excelentă radiografie a Internetului

Dacă despre faptul că Facebook a depăşit recent Yahoo ca trafic sau că Twitter a ajuns la peste 50 milioane ciripituri pe zi am mai scris, Jesse Thomas a încropit o prezentare fascinantă (inspirându-se din mai multe surse) în care a încercat să imortalizeze nişte statistici uimitoare, cum ar fi:

  • la nivelul lui septembrie 2009 existau 1,73 miliarde de utilizatori de internet la nivel global;
  • 1,4 miliarde dintre aceştia folosesc e-mailul trimiţând cumulat 247 miliarde e-mailuri/zi; din păcate 200 de miliarde dintre acestea sunt spam (aproximativ 81%);
  • în decembrie 2009 erau înregistrate 234 milioane siteuri;

Facebook înregistrează 260 miliarde vizualizări de pagină/lună, care echivalează cu 6 milioane pagini/minut sau 37,4 trilioane pagini/an.

Pentru aceia dintre voi dornici să realizeze cât de omniprezentă a devenit tehnologia web pentru mulţi dintre noi, le recomand să vizualizeze filmul de mai jos:

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Trenduri

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.