Cum dezactivăm automatic updates în Windows 7

Dacă nu știai care-i poanta cu dezactivarea automatic updates în Windows 7 uite-aici secvența de pași care trebuie urmată ca să fii sigur că Windows 7 nu instalează update-urile automat, fără să te consulte. De ce ai vrea să-ți dezactivezi automatic updates? În primul rând nu toate update-urile sunt chiar necesare și e lucru știut că multe dintre ele au prostul obicei să-ți încetinească Windows-ul. Și apoi unele update-uri ar putea face chiar mai mult rău decât bine (exemple aici și aici). Așa că e bine să fii tu cel care decide ce update-uri vrei să pui dintre cele disponibile.

Pasul 1. Apasă butonul Start, apoi Control Panel și pe urmă clic pe Windows Update (în caz că aveai setat Control Panel sub formă de meniu, caz în care sari la pasul 2).

Pasul 1a. Dacă nu aveai Control Panel setat sub formă de meniu, aduci când faci clic pe el îți apare fereastra Control Panel și intri apoi pe System and Security.

Pasul 1b. Clic pe Turn automatic updating on or off (în secțiunea Windows Update).

Pasul 2. Clic în partea stângă pe Change settings.

Pasul 3. În secțiunea Important updates o să vezi cum este setată efectuarea update-urilor. Dacă este pusă pe automat, apare Install updates automatically (recommended). Faci clic pe ea și apare un drop down list.

Pasul 4. Clic pe Check for updates but let me choose whether to download and install them (așa vei fi consultat înainte de a downloada și instala update-urile), sau, dacă dorești ca update-urile să fie downloadate automat dar instalate numai cu acordul tău, poți selecta și opțiunea anterioară, Download updates but let me choose whether to install them.

Pasul 5. Clic pe OK, moment în care noile setări sunt salvate.

Asta-i tot. Pe viitor nu se mai instalează niciun update fără acordul tău. De acum încolo să fii atent la mesajele care apar în tray-ul din dreapta jos (lângă ceas), acolo vei fi anunțat când apar update-urile și trebuie să ai grijă ce instalezi și ce nu.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: eFun

Etichete:

Despre autor: Este fetiţa trupei, cea guralivă şi amuzantă; ne place s-o buzărim de câte ori avem ocazia ca s-o ofticăm, dar nu ne iese întotdeauna pentru că din nefericire ține la glumă. Atenție, deși e fată nu trebuie subestimată pentru că este deţinătoarea unor cunoştinţe solide de IT pe care ştie să le pună în ecuație ca să obțină ce vrea.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

 1. betty spune:

  cum pot sa dezactivez control parental?merci

 2. betty spune:

  AM ACTIVAT CONTROL PARENTAL PT CA AM O FETITA DE 9ANI .DAR ESTE F ENERVANT ,NU MA MAI LASA BIT DEFENDER-UL ASTA SA MAI DESCHID VREO PAGINA;FOARTE PUTINE.

 3. droghyyy spune:

  mersi pentru ajutor

 4. IOAN spune:

  Multumesc pentru informatii, sunt clare, explicite pentru un novice. Am reusit sa instalez windows 7 dar ma impiedicasem de acest incovenient care aparea la inchiderea calculatorului si dura ore….

 5. IOAN spune:

  Multumesc pentru informare. Nu stiam ce sa mai fac dupa o instalare de windows 7. La inchiderea calculatorului imi aparea installing update 1-140…. Explicatiile sunt clare, simple, pentru orice novice.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.