Noi Smartphone-uri la MWC

Mi-au atras atenția câteva smartphone-uri prezentate recent la Mobile World Congress în Barcelona:

1. Samsung S8500 Wave

S-a făcut remarcat în primul rând prin calitatea foarte bună a materialelor, touch-screen-ul superb (Super-AMOLED capacitiv de 3.3 inchi), procesorul rapid (ARM Cortex A8 1GHz), RAM-ul mărișor (512MB) și nu în ultimul rând prin noul sistem de operare bada dezvoltat de Samsung (“bada” înseamnă  ”ocean” în limba coreeană), promițător, de altfel, dar încă infant. Legat de facilitatea “pinch-to-zoom”, foarte cerută de piață, bada dă semne că ar vrea s-o suporte, însă nu este funcțională momentan (încercarea de a o utiliza dă erori). Pe scurt, e un telefon a cărui evoluție viitoare merită urmărită.

2. Samsung I8520 Beam

Din unele puncte de vedere este chiar mai interesant decât Wave-ul pentru că pe lângă hardware-ul performant rulează ultima versiune de Android 2.1 care, spre deosebire de bada, este un sistem de operare utilizabil. Ecranul este chiar mai mare decât la Wave (Super-AMOLED capacitiv de 3.7 inchi), procesorul e tactat la 800MHz, are 386MB RAM, cameră foto de 8 megapixeli (față de 5 ai lui Wave). Interesant este picoproiectorul integrat în telefon, care-l transformă într-un minicinematograf la purtător.

3. HTC Desire

Este practic un Nexus One cu interfață HTC Sense și fără trackball.

4. HTC HD mini

Este varianta “intrată la apă” a cunoscutului HTC HD2: ecran de 3.2 inchi (față de 4.3 inchi la HD2), cu procesor Qualcomm 7227 600 MHz (față de Snapdragon-ul la 1 GHz de pe HD2), 384MB RAM (față de 448MB RAM la HD2).

5. Sony-Ericsson X10 mini și X10 mini pro

Ideea seriei X10 mini este de a oferi toate facilitățile lui X10 într-o versiune mai compactă, utilizabilă cu o singură mână (varianta pro are și tastatură QWERTY).

Niciunul din ele, însă, nu se apropie suficient de ceea ce aștept eu în materie de smartphone.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.