Google Goggles învață să traducă textul din poze

Ești într-o țară străină. Intri într-un restaurant și te uiți la un meniu cam ca o curcă la stele. Sau privești o plăcuță despre care intuiești că interzice ceva cu desăvârșire, dar de-ai ști și ce anume interzice… Cum ar fi să scoți telefonul, să fotografiezi o astfel de inscripție și să-ți apară pe telefon textul respectiv tradus în limba ta?

La recent încheiatul Mobile World Congress directorul executiv de la Google, Eric Schmidt, a prezentat un nou prototip al aplicației Android pentru căutare vizuală Google Goggles, capabil să traducă textul imortalizat în fotografii. Noul prototip utilizează tehnologiile de care dispune Google în materie de recunoaștere a textelor din imagini și de traduceri. Momentan limbile acceptate sunt doar engleza și germana, dar dată fiind experiența considerabilă pe care o are Google în traduceri, ne putem aștepta ca în curând să poată fi utilizate toate cele 52 limbi suportate de serviciul Google Translate.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Dan spune:

    Foarte interesant. Google oricum ne-a demonstrat c apoate mult, incepand de la translatorul de text care este un tool foarte util in multe situatii.

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.