Cazul Google versus China: update nr. 3

co-fondatorul GoogleSergey Brin, co-fondatorul Google, a spus într-o conferinţă de presă că problema “China” se va rezolva probabil într-un an sau doi şi că acesta doreşte ca Google să colaboreze în continuare cu guvernul chinez pentru a furniza populaţiei rezultate ale căutărilor necenzurate. Deşi au avertizat cu peste o lună în urmă că nu vor mai cenzura căutărilor chinezilor, se pare că în prezent Google cenzurează în continuare rezultatele acestor căutări.

În altă ordine de idei se pare că în curând vor fi terminate cercetările privind celebrul atac “Aurora” şi acestea vor fi făcute publice. Chiar dacă se va reuşi dovedirea faptul că atacul cybernetic a fost iniţiat din interiorul Chinei, probabil că nimeni nu va putea răspunde la întrebarea dacă în spatele acestui atac se află guvernul chinez sau doar nişte hackeri independenţi. Nici măcar Google.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.