10/GUI şi G-speak sunt spectaculoase!

Continui seria articolelor în care prezint alternative la modul de interacţionare pe care-l avem în prezent. Prima se numeşte 10/GUI şi îşi propune să depăşească limitările inerente prezentului sistem construit pe binomul mouse/interfaţă bazată pe ferestre, iar după urmărirea clipului de prezentare, consider că nu mai este nevoie de explicaţii suplimentare:

Dacă totuşi vreţi să aflaţi mai multe detalii, accesaţi site-ul autorului aici:

A doua este mai spectaculoasă şi vine de la compania Oblong din Los Angeles, California. John Underkoffler, co-fondatorul companiei, este omul care a venit cu ideea interfeţei manipulate prin gesturi pe care am văzut-o cu toţii în filmul Minority Report , regizat de Steven Spielberg. Dacă acţiunea filmului se petrece în anul 2054, John Underkoffler construieşte aceasţă interfaţă pentru viaţa reală acum.

Oricât de futuristic ar părea acest sistem (probabil la fel cum a fost perceput şi mouse-ul pe la începutul anilor ’80), eu am dubii că va înlocui prea curând tastatura şi mouse-ul. Imaginaţi-vă cum ar fi să staţi toată ziua în picioare gesticulând, cred că am avea toţi nişte deltoizi destul de lucraţi. Cu toate acestea probabil că sunt domenii în care ar face furori (cum ar fi de exemplu proiectele care presupun interacţiunea colaborativă sau cele din domeniul artistic).

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.