Google introduce căutarea în timp real

Şi se numeşte cum altfel decât “Real Time Search”. Eu am rămas cu impresia că seamănă cu search-ul din Twitter…

Aceste rezultate live vor fi integrate în rezultatele căutărilor clasice din surse ca Twitter, Yahoo Answers, articole de ştiri sau site-uri care furnizează stream-uri care se potrivesc cu sintaxa căutată. Minunea funcţionează şi pe mobil (deocamdată iPhone şi smartphone-urile care rulează Android). Prin aceste gesturi, Google îşi consolidează confortabil poziţia de lider în materie de search engine şi răspunde întrebărilor mele legate de ameninţările care începuseră să-i întunece orizontul luminos ridicate aici. Şi pentru ca mişcarea să fie completă, Google a anunţat că a încheiat parteneriate pentru interogări live cu Facebook şi MySpace (asta în plus faţă de înţelegerea similară încheiată cu Twitter încă din octombrie 2009). Merită să amintesc aici că principalul concurent al lui Google pe piaţa motoarelor de căutare, Bing, avea deja încheiate parteneriate pe segmentul căutare cu Facebook şi Twitter (tot din octombrie 2009).

În concluzie, veşti bune pentru:

1. Google – ia ce are Twitter mai bun – live content;

2. Twitter – explozia se amplifică;

3. Facebook, MySpace – creşte expunerea şi implicit numărul de vizitatori/utilizatori;

4. Orice altă comunitate mare sau în creştere de utilizatori ale serviciilor enumerate anterior;

Veşti proaste pentru:

1. Webmasteri, fiind obligaţi astfel să-şi ţină SEO-ul în formă maximă non-stop.

2. Utilizatorii Twitter, Facebook, MySpace care trebuie să ţină cont şi de regulile SEO când postează mesaje noi.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Google introduce căutarea în timp real | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Şi se numeşte cum altfel decât “Real Time Search”. Eu am rămas cu impresia că seamănă cu search-ul din Twitter… Aceste rezultate live vor fi integrate în rezultatele căutărilor clasice din surse ca Twitter, Yahoo Answers, articole de ştiri sau site…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.