SanDisk versus KingMax

Mi-a murit microSD-ul! Era un “no name” de doar 2GB şi mă avertizase înainte că se “stinge”. Când mi-am cumpărat smartphone-ul (un Samsung I780), m-am bucurat că l-am primit inclus, deşi uneori nu-l mai citea telefonul. N-am ştiut să interpretez aceste semne de avertizare şi am pierdut câteva poze şi însemnări dar nimic vital.

Mi-am comandat de pe net un microSD KingMax de 8GB (ce s-au ieftinit!), şi până când l-am primit, am pus un SanDisk de 1GB în telefon. Şi mare mi-a fost surpriza să constat că se mişcă altfel telefonul. De unde cu defunctul SD nu puteam să înregistrez un clip de mai mult de 10 secunde fără să înceapă să piardă cadre, acum înregistram minute bune, lin ca un drum cu MagLev-ul. De unde concluzionez eu că explicaţia e legată de viteza de scriere pe card.

Caut detalii şi aflu că există mai multe clase de viteză de scriere, astfel:

  • Clasa 2 = 2MB/secundă;
  • Clasa 4 = 4MB/secundă;
  • Clasa 6 = 6MB/secundă

Drept urmare îmi comand un KingMax care ştie clasa 6. Când intru în posesia lui, îl bag repede în Samsung şi îi fac proba supremă: înregistrare video! Se mişca puţin mai bine decât vechiul (cel “no name”, de 2GB), dar tot mai sacadează uneori. Tot pe net semnalează şi alţii probleme cu cardurile KingMax de 6 sau 8GB care se mişcă mai încet la viteza de scriere decât cele de capacitate mai mică, chiar dacă au clasa mai mare.

Mi-e clar, următorul meu microSD nu va fi cu siguranţă un KingMax, chiar dacă pe acesta am 60 luni garanţie şi scrie pe ambalaj “Yours forever!”

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Ce să aleg?

Etichete:

Despre autor: A avut o copilărie nefericită, lucru care se pare că l-a marcat pe viață. E cel mai în vârstă din echipa IT4Fans și, după cum îi sugerează şi ID-ul, cârcotește (pertinent, sper) pe marginea problemelor sâcâitoare din zona IT-ului. Nu poți purta cu el nicio discuție fără să-ți verse în cap toate frustrările lui, dar cu toate astea e un fârtate de nădejde și nu te lasă la greu.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    SanDisk versus KingMax | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Mi-a murit microSD-ul! Era un “no name” de doar 2GB şi mă avertizase înainte că se “stinge”. Când mi-am cumpărat smartphone-ul (un Samsung I780), m-am bucurat că l-am primit inclus, deşi uneori nu-l mai citea telefonul….

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.