GMail devine mai “sociabil”

GMailWall Street Journal notează că compania Google intenționează să-și propulseze serviciul GMail» în lumea rețelelor sociale. În acest scop GMail va fi cât de curând prevăzut cu facilități pentru content sharing și actualizare a status-ului, asemănătoare cu cele disponibile pe Twitter și Facebook. De fapt utilizatorii GMail au avut și până acum posibilitatea de a-și actualiza status-ul prin facilitățile componentei GMail Chat, dar noua modificare va face ca actualizările de status să se apropie mai mult de cele de pe Twitter și Facebook. Se pare că Google va integra în schemă și alte produse ale sale (cum ar fi YouTube și Picasa).

Rămâne de văzut dacă noile modificări vor permite sau nu interacțiunea cu profilele proprii de pe Twitter și Facebook. În caz afirmativ GMail ar putea avea capacități asemănătoare cu aplicațiile TweetDeck sau Seesmic în sensul agregării accesului la mai multe rețele sociale, inclusiv cu posibilitatea de a actualiza status-ul propriu în cadrul rețelelor sociale accesate din interiorul GMail. În caz negativ, însă, GMail ar putea deveni concurentul principal pentru Twitter și Facebook din moment ce Google ar încerca să-și convertească milioanele de utilizatori de e-mail în utilizatori ai noilor facilități de interacțiune socială.
Share on Facebook
Share on LinkedIn

binecunoscutul serviciu gratuit al Google pentru webmailPowered by Hackadelic Sliding Notes 1.6.5

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii (0)

URL trackback

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.