Internet-ul nominalizat la premiul Nobel pentru pace ediţia 2010

Peace Nobel prize logDa, este vorba de entitatea “Internet“, deşi sunt convins că percepţia oamenilor asupra acestuia este departe de a fi una unitară (de exemplu, unii cred că Google este Internet-ul, în timp ce alţii sunt convinşi că browser-ul web este unul şi acelaşi lucru cu celebrul Internet.). Cert este că versiunea italiană a prestigioasei publicaţii Wired a propus nominalizarea entităţii sau fenomenului Internet la Premiul Nobel pentru pace ediţia 2010, pentru contribuţia care a adus-o în domeniul “dialogului şi ajungerii la un consens prin comunicaţie

Concurenţii principali ai Internet-ului pentru acest premiu sunt un dizident chinez şi un susţinător al drepturilor omului din Rusia. Şansele ca Internet-ul să câştige sunt minime după controversa iscată anul trecut prin acordarea acestui premiu preşedintelui SUA, Barack Obama. Umblă vorba prin târg că alegerea câştigătorului în acest an va fi una conservatoare.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: Noutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.

RSSComentarii

Comentează | URL trackback

  1. Dan spune:

    Ha ha ha … Cum sa fie totuna browserul web, cu internetul ? :) ) …

    • Porumbelul spune:

      Pune-te în pielea nou-venitului în lumea IT-ului care e instruit în viteză că pentru a intra pe internet trebuie să facă click pe iconița aia cu un e albastru. Prima lui impresie va fi că Internetul este fereastra aia care apare, deci browser-ul.


Pingbacks

  1. [...] ştie ceilalţi membrii ai tribului de jupân, odată cu transformarea planetei de către fenomenul internet într-un trib mai mare, datele problemei s-au schimbat întrucâtva, deşi dorinţa a rămas [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.