Dezvoltarea Twitter într-un video fascinant

În ultimele săptămâni Twitter a făcut obiectul mai multor articole apărute pe aici, în majoritatea fiind vorba despre problemele tehnice, atacuri phishing sau politici de cenzură iniţiate de guvernele diferitor state ca Mexic, China sau Cuba (care-l consideră o ameninţate la adresa securităţii lor naţionale).

Dorind să mai dreagă puţin busuiocul, Twitter a lansat recent un blog dedicat dezvoltatorilor acestuia, accesabil la adresa Twitter Engineering blog. Mie mi se pare cel puţin curios ca cel mai important serviciu de micro-blogging să lanseze un blog propriu şi gestul îl interpretez ca o recunoaştere tacită a faptului că nu poţi fi prea profund pe Twitter şi pentru a transmite mesaje mai subtile trebuie să te foloseşti de alte platforme. Revenind la blogul Twitter, prima postare pe acesta este făcută de un membru al echipei de ingineri, Ben Sandofsky şi conţine un clip senzaţional în care este prezentată istoria dezvoltării Twitter. Clipul a fost realizat cu Code Swarm, un program software folosit pentru vizualizarea datelor. Rezultatul este impresionant, în ton cu explozia fenomenului Twitter de altfel.

Twitter Code Swarm from Ben Sandofsky on Vimeo.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: NoutăţiTrenduri

Etichete:

Despre autor: Deși pare uneori cam supărat pe viață, de obicei se abține de la critici gratuite, preferând să publice cu preponderenţă analize obiective ale diverselor trenduri din IT. Cu toate că este o fire destul de agitată, totuși nu prea deschide gura decât când știe exact ce vorbește. După cum se poate vedea și din gravatarul lui, nu mai are toate țiglele pe casă... Umblă vorba prin sat că Şopârloiul şi TransMix ar fi una şi aceeaşi persoană.


Pingbacks

  1. [...] aceste condiții n-ar trebui să ne minunăm când vedem ce dezvoltare fascinantă a avut Twitter ori când mai ne întâmpină cu vreo balenă ucigașă. window.fbAsyncInit = function() { [...]

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.