Noul VEVO de la Youtube face ordine în muzica online

Anunţat deja de Youtube şi Universal Music Group încă din 9 aprilie 2009 ca o nouă revoluţie în lumea videoclipurilor muzicale accesibile online, noul site VEVO a fost lansat recent în Statele Unite, pe 8 decembrie 2009, având încă de la început mai mult trafic decât orice alt site de profil.

VEVO accesat din România

Celelalte ţări, inclusiv România, mai au încă de aşteptat până să poată utiliza acest nou serviciu. Ceea ce aflăm şi dacă încercăm să accesăm din România site-ul VEVO la http://www.vevo.com. Unele clipuri VEVO le putem accesa din Youtube, de exemplu Bad Romance al lui Lady Gaga, dar dacă accesăm funcţii ca WATCH WITH LYRICS suntem cu regret trimişi la plimbare.

VEVO îşi propune să devină în lumea videoclipurilor online ceea ce înseamnă serviciul Hulu în State când vine vorba de vizionarea online a emisiunilor TV. Hulu a ajuns foarte căutat acolo mergând pe un slogan care a prins: Watch your favorites. Anytime. For free şi este acum ca un fel de televizor online aflat pe buzele tuturor.

VEVO accesat din SUA

VEVO intenţionează să preia tonele de videoclipuri muzicale existente în prezent pe Youtube păstrând multe din facilităţile specifice Youtube (cum ar fi posibilitatea de a comenta clipurile, de a le adăuga la un playlist, de a le include în alte pagini web, de a le face cunoscute şi altora sau de a vedea alte recomandări) dar totodată oferind şi avantaje faţă de acesta. Să vedem cam care ar fi acestea.

Un mare pas înainte îl reprezintă organizarea riguroasă şi coerentă a videoclipurilor după criterii clasice cum ar fi gen muzical, artist, album, titlu, permiţând astfel o căutare eficientă.

O altă noutate este posibilitatea de a citi versurile sincronizate cu melodia, ideală pentru cei care vor să înveţe versurile sau, de ce nu, chiar să-şi arate talentul la un karaoke cu prietenii. :)

Bineînţeles că de pe site nu lipseşte publicitatea şi la un click distanţă se află şi opţiunea de a cumpăra online melodia sau albumul, ea putând fi uşor localizată pe iTunes Store sau la Amazon.

Pentru început videoclipurile sunt disponibile la o rezoluţie de cel mult 854×480 pixeli însă de la anul viitor se vor putea accesa şi în format HD.

Criticii nu au întârziat să arate cu degetul diverse erori în interfaţa VEVO, inerente începutului, sau să se plângă de rezultatele foarte limitate obţinute la o căutare pe VEVO faţă de Youtube, ba chiar mai mult, să prezică eşecul total al noului serviciu, dar deocamdată nu există motive serioase să ne îndoim de succesul noului proiect, dacă avem răbdare să-i acordăm timpul necesar pentru a se maturiza.

Share on Facebook
Share on LinkedIn

Publicat în: AnalizeNoutăţi

Etichete:

Despre autor: Pentru că de felul lui se plictisește repede, este mereu dependent de noutăţi, motiv pentru care consumă agregatoarele de ştiri, RSS-uri sau blogurile cu noutăţi şi bârfe ca pe sticksuri. Vrei să afli ce produs va lansa Apple peste 2 ani sau când va reuşi Microsoft să facă un sistem de operare ca lumea? Porumbelul e omul tău. Joacă rolul poştaşului și răspândacului, ocupându-se de propagarea noutăţilor importante din IT.


Trackbacks

  1. bagamare.ro spune:

    Noul VEVO de la Youtube face ordine în muzica online | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!…

    Anunţat deja de Youtube şi Universal Music Group încă din 9 aprilie 2009 ca o nouă revoluţie în lumea videoclipurilor muzicale accesibile online, noul site VEVO a fost lansat recent în Statele Unite, pe 8 decembrie 2009, având încă de la început mai mu…

Comentează
Dacă vrei să apară o poză la comentariul tău, fă-ți rost de un Gravatar.